PUBG betting
pubg betting
Esport » Spel » PUBG betting

PUBG betting

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) släpptes så sent som mars 2017, men har redan tagit spelvärlden med storm. Spelet har sålt över 33 miljoner kopior och dragit in 1 miljard dollar i försäljning. Spelet var länge i utvecklingsstadiet (“Early Access”) men släpptes i full version i December 2017 på PC och strax därefter på Xbox. Bakom spelet står koreanska Bluehole som i sin tur den kinesiska jätten Tencent äger andelar i.

PUBG är ett så kallat “battle royale”-spel, en relativt ny spelform där det ultimata målet är att vara den sista överlevande. Spelformatet är döpt efter den klassiska filmen “Battle Royale” från 2000, där ett gäng ungdomar tvingas slåss till döds för att bli den enda överlevande. I och med spelets otroliga popularitet har det såklart även spelats större turneringar och ligor de senaste åren. Det tog lite tid att få till formatet på dessa så att PUBG blev en bra esport för publiken, men idag är produktionerna välgjorda och PUBG betting har även börjat bli populärt.

Det finns många bettingmöjligheter för PUBG och utbudet lär bara växa i och med spelets popularitet. Idag erbjuder de flesta spelbolagen främst odds när de stora turneringarna hålls, här räknar vi bland annat in PUBG Invitational och PUBG Global Championship där segrarna kan gå hem med över $500,000.  De stora prispotterna lockar till sig såväl många spelare som tittare och för oss som vill lägga in en slant på ett PUBG bet kan följa spektaklet via Twitch eller Youtube. Skulle du vara lockad av att spela på lite mindre turneringar med din PUBG betting så rekommenderar vi att titta på spelbolagetPixel.bet som fokuserar till 100% på esport och har därmed ett utbud av esport odds som slår alla andra spelbolag på fingrarna.

Nedan finner du de bästa välkomstbonusarna för dig som vill betta på PUBG. Alla spelbolag på den här sidan är granskade av oss, så du kan känna dig trygg med att de är seriösa och rättvisa. Spelbolagen har självklart svensk spellicens och står under Spelinspektionens tillsyn. Det här garanterar en schysst upplevelse och att dina vinster är skattefria när du vill köra PUBG betting.

Hur spelar man PUBG?

Spelet börjar med att 100 spelare åker i ett flygplan i en rak bana över kartan. När du landar har du ingen utrustning (“loot”), utan måste leta efter detta. Efter ett tag kommer en vit ring upp på kartan som indikerar var man behöver vara inom 5 minuter. Denna ring blir gradvis mindre och tiden för att ta sig till nya ringen minskar för varje ring. Spelare som befinner sig utanför ringen när den “stänger” tar skada, som även den ökar gradvis för varje ring. Detta innebär att alla spelare kommer att behöva slåss förr eller senare, då ringen till slut går ihop. 

PUBG har utvecklat Battle Royale-konceptet där spelare kan spela själv (“solo”), i lag om två (“duo”) eller i lag om fyra (“squad”). I lag om två spelar man mot 50 andra duo-lag och målet är att bli de två sista kvar. På samma sätt spelar man mot 25 andra squads om man är fyra. Den största skillnaden mellan att spela själv och att spela i lag är att du inte direkt elimineras från omgången när en motståndare dödar dig, utan en medspelare har chansen att återuppliva dig (“Revive”). För att kunna reviva behöver din lagkamrat sitta still i 10 sekunder över din kropp, något som kanske inte alltid är så praktiskt i en pågående strid.

Även om spelet påminner om andra FPS-spel så som CSGO, möjliggör den större världen och ringens funktion olika taktiker som kan öka chansen för att hålla sig vid liv. Detta gör att det finns flera bettingmöjligheter när man tittar på PUBG.

PUBG gambling

PUBG som esport

Spelets popularitet och tävlingsmoment medför att många spekulerar i om PUBG kan bli den nya stora esporten. Under den korta tid spelet funnits har en del turneringar gjorts i större format men ännu inte slagit igenom som en stor esport. Tittarna har upplevt det som rörigt att följa många personer samtidigt, så som esport har PUBG inte vuxit i samma takt som spelarbasen. Men i takt med att Bluehole, som står bakom spelet, fortsätter att utveckla PUBG och gör det mer tittarvänligt för tävlingar, kan det mycket väl komma att bli världens största esport. Med det här kommer givetvis ökade möjligheter och utbud för PUBG betting.

I och med att PUBG numera även har introducerat en mindre karta har matcherna blivit kortare och mer intensiva, vilket har varit uppskattat i PUBG communityt. Detta kommer troligtvis innebära att det blir mer action och kan vara en lösning för att få öka populariteten av PUBG som esport. Under 2018 lanserades även PUBG Global Invitational (PGI) där prispotten uppgick till hela 2 miljoner dollar. Förhoppningsvis ser vi mer och mer stora PUBG-turneringar, framför allt då spelet har börjat bli populärt i Kina.

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
2000 kr 100% välkomstbonus
PUBG Betting
Support i världsklass
Stort utbud av spel
LÄS MER
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Bra odds i PUBG
Satsar stort på esport
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Swishbetalningar
Stort utbud av PUBG
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
PUBG Betting
Snabba uttag
Live odds
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Betta på PUBG
E-legitimation
LÄS MER
Esports only
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
Transparent betting
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Tips för PUBG betting

Nedan följer lite tips som kan underlätta när du ska betta på PUBG:

Lär dig att spela PUBG
Till skillnad från spel som Dota 2, League of Legends och Overwatch, är PUBG ett spel med mycket kortare inlärningskurva. Det kan fortfarande ta lite tid att lära sig hela spelet, men grunderna kan man lära sig på bara några timmars spelande.

Statistik
PUBG har inte funnits länge, och särskilt inte som esport, men genom att titta på spelarnas individuella statistik på till exempel OP.gg kan du snabbt få en överblick om spelarna har hög damage per match, vilken Kill-Death-ratio de har och hur hög procent av killsen som är headshots. Dessutom kan du kolla upp på PUBG E-sport Wiki hur lagen har presterat tidigare i tävlingar och de olika formaten. Denna typ av research kan vara den viktiga skillnaden mellan en chansning och ett bet baserat på förkunskaper.

Följ scenen
Genom att titta på PUBG-proffs när de spelar på Twitch.tv och följa dem på exempelvis Twitter kan du få mer inblick i hur PUBG-scenen fungerar och vad som händer med PUBG som esport. När proffsen livestreamar delar de ofta med sig av tips och tricks för olika situationer. Detta kan vara värdefullt för att få fördjupande kunskaper i spelet och något som kan hjälpa dig med din PUBG betting.

PUBG maps
För att vara lyckosam när du lägger bets på PUBG är det av yttersta vikt att veta alla detaljer. En av de viktigaste faktorerna runt en turnering är vilken map eventet kommer spelas på eller om kanske alla kartor ingår. Spelet är i ständig förändring och nya maps arbetas på kontinuerligt. Anledningen till att det finns så pass få kartor i spelet är att det krävs ett kolossalt arbete att lyckas skapa en dynamisk spelplats då varje sektion av kartan kan bli där den sista striden hålls. Således är det väldigt viktigt att man hela tiden har tillräckligt mycket vegetation, höjdskillnader eller gömställe fördelat. Kartorna som idag finns i spelet är:

Erangel Kartan som kom först till spelet och utspelar sig på någon östeuropeisk ö, troligtvis Ryssland. På banan kan du använda flera typer av fordon däribland båt då kartan har flera vattendrag och omges av vatten i stort. På Erangel finns en stor andel skog och träd som kan skapa intressanta slutskeden med täta fighter. Kartan är en av de största i spelet och beräknas att vara 8×8 km. Det finns stora möjligheter att ta passiva strategier på de större kartorna som Erangel räknas till.

Miramar – Ökenbanan” som man lite slarvigt kallar Miramar, var den andra banan Bluehole utvecklade till Players Unknown Battleground. Även fast banan beräknas vara exakt samma storlek som “Erangel” är spelmekaniken helt annorlunda. Du befinner dig i någon typ av ökenlandskap med väldigt många öppna ytor och långa distanser att färdas. Fordon är mer eller mindre en nödvändighet på denna bana. Som redan nämnt är alltså banan 8×8 km stor. Detta är än så länge den enda kartan som inte utspelar sig på en ö.

Sanhok – Med lite element hämtat från Erangel men i miniformat blev snabbt Sanhok den mest populära banan i spelet. Banan utspelar sig någonstans i ett tropiskt asiatiskt land likt Thailand eller Vietnam. Här kan du hitta flera vattendrag som går tvärsigenom banan men det finns ingen större anledning att använda fordon. Banan är 4×4 km och du har inga bekymmer att springa från den ena änden till den andra med lite planering. Fordon blir en ganska stor nackdel på Sanhok då ljudet från dessa hörs till en större grupp motspelare som snabbt kan lokalisera dig. På denna map är det betydligt snabbare action och fler fighter, till skillnad från de äldre banorna krävs det att du söker fighter här, annars hittar fighten till dig.

Vikendi“Vinterbanan”, utvecklarna ville leta fram det magiska receptet för vad spelarna eftersökte i form av lagom mängd action utan att konstant springa på varandra. Därför utvecklade man Vikendi som är en map som utspelar sig runt Adriantiska havet under vinterhalvåret och är 6×6 km. Det vill säga mellantinget från den actionpackade kartan Sanhok och de lite lugnare mapsen Erangel och Miramar. Landskapet på Vikendi är kargt och snötäckt, så utvecklarna valde att introducera ett unikt fordon just till denna kartan, snöskotern. Kartan omges av vatten och likt flera av de andra hittar du också vattendrag rakt igenom hela banan. Men då detta är en vinterbana är de mindre vattendragen frusna och spelarna kan korsa vattnet till fots.

Alternativ för PUBG betting

Vinnare av match eller turnering
Till skillnad från de flesta andra esporter som CSGO, League of Legends, Dota 2 och Overwatch så spelas inte PUBG mellan två lag, vilket gör att det inte går att betta på en vinnare i formatet 1X2. Istället kan man betta på det lag man tror ska vinna utav hela uppställningen. Vid tävling brukar det maximalt vara 80 spelare i ett game, vilket i squads (4 spelare) innebär 20 lag och i duo (2 spelare) 40 lag. Detta medför att man får bättre odds, men också att det är svårare att pricka rätt.

Att betta på vinnaren av en PUBG-turnering är också lite knepigare än andra esporter. För att vinna en turnering använder man sig av poängsystem där ett lag kan tävla i de olika grenarna solo, duo och squads, och genom placeringar och kills där tilldelas poäng. Det lag som får mest poäng i slutet av turneringen vinner hela turneringen. Battle Royale betting är med andra ord lite annorlunda än annan esport betting, så det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Topp 3 i match eller turnering
Istället för att pricka rätt vinnare av en match eller turnering kan du i detta alternativ betta på att ett lag kommer topp 3. Detta kan vara lättare eftersom även de bästa lagen kan snubbla på målsnöret, särskilt i PUBG eftersom ringplacering och position är avgörande i slutet av matchen. Dessutom finns det ett element av tur då ringens slumpmässiga placering kan spela stor roll för vilka lag som överlever och vilka som stryker med.

Över/under X
I detta bettingalternativ försöker du pricka något påstående, till exempel att det ska bli fler eller färre än 5.5 headshot kills eller granatkills. Även om PUBG är ett ungt spel finns det statistik på huruvida spelarna i lagen som deltar gör mycket headshots eller använder mycket granater. Använd den här statistiken till din fördel när du ska betta på PUBG.

Live betting PUBG
Precis som med andra esporter finns det live betting i PUBG. Som tidigare nämnt är det svårt att träffa rätt, men live-betting gör att du kan agera efter matchens gång om du tycker att lägen uppstår. Live betting kan vara ett bra komplement till din vanliga betting och framför allt göra matcherna mer intressanta att titta på. Överlag har de flesta spelbolagen ett utbud av live betting även för esport.

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
2000 kr 100% välkomstbonus
PUBG Betting
Support i världsklass
Stort utbud av spel
LÄS MER
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Bra odds i PUBG
Satsar stort på esport
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Swishbetalningar
Stort utbud av PUBG
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
PUBG Betting
Snabba uttag
Live odds
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Betta på PUBG
E-legitimation
LÄS MER
Esports only
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
Transparent betting
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

PUBG mobile

PUBG är förhållandevis fortfarande i sin linda,  då många av de stora esporterna har funnits i över 10 år och har hunnit samla på sig miljontals spelare och fans. PUBG och Fortnite, som man ändå får säga bröt ny mark genom att snabbt skapa stora rubriker i spelmedia men också i mainstream media. Vi kunde bland annat se flera stora reportage från etablerade mediehus om det nya fenomenet med Battle Royale. På rekordtid kunde vi hitta miljontals spelare i PUBG trots att spelet bara var i så kallad early access. Idag har spelet lämnat det tidiga utvecklingsstadiet, men det arbetas ändå konstant på förbättringar. En starkt bidragande faktor för att få bredd i spelarbasen är att kunna nå ut till fler spelare. Numera kan du exempelvis hitta battle royale-spelet i alla typer av appbutiker för din mobil. PUBG mobile, som är spelets mobilnamn, har slagit igenom stort framförallt i Asien och i Sydamerika. Med det växande intresset att hitta en esport som kan passa för mobil kanske PUBG kan vara svaret på gåtan. För oss som vill lägga bets på PUBG vore det intressant om de hade fortsatt att utveckla PUBG mobile mer mot en esport. Förutsättningarna finns och kanske skulle man kunna köra en variant där man tävlar i både PC och mobile? Detta skulle ta PUBG betting till en ny nivå där man får gnugga rejält i geniknölarna för att hitta favoriterna. Förutom PUBG mobile kan du sedan den fulla releasen av spelet hitta FPS-spelet på alla plattformar, inklusive PS4 och Xbox. Viktigt att lyfta här är att utvecklarna ännu inte löst så att alla enheter kan möta varandra, så kallad cross-play. Spelar du på din PS4 möter du således bara andra PS4-spelare.

PUBG gambling

PUBG’s utveckling framöver ser väldigt ljus ut med backning från bland annat världens största internetföretag: Tencent. Turneringarna är bara i sin linda men vi har redan sett prispotter som överstiger miljontals dollar, detta trots att spelet kom ut under 2017. Det arbetas kontinuerligt på att skapa ett intressant format för tittarna och därmed också för oss som älskar betting. Svårigheterna har varit att det mellan varven kan vara ett för lågintensivt format då kartorna är stora och spelarna väldigt strategiska. Det är lätt att tappa intresset som tittare då det kan dröja en stund innan nästa fight kommer. Med utvecklingen av flera mindre kartor kommer man optimera upplevelsen för spelarna, tittarna och för oss vill lägga bets. Vi på esportbets.info är helt övertygade om att PUBG som esport kommer ha väldigt goda möjligheter att etablera sig på riktigt över tid. I botten kokar allt ner till att det finns stora finansiella muskler bakom som kan sätta upp stora prispooler i turneringar de kommande åren. Med succén utvecklarna haft med spelet så här långt talar väl inget emot det, därtill har vi den kinesiska jätten Tencent som nog gärna hade sett att PUBG blir nästa självklara val för nya esportstjärnor. PUBG gambling då? Vi tror att även den hänger helt ihop med hur stora och intressanta turneringar utvecklarna/branschen kan leverera. Det finns väldigt många fler möjligheter på potentiella bets när man spelar en karta mot 100 spelare gentemot formatet i exempelvis CSGO. Fortsätter det starka intresset för spelet kommer fler turneringar att arrangeras där prispotter också blir större. Det kommer gynna alla inblandade och vi som spelare kommer få bredare möjligheter och fler typer av odds. Vi spår en ljus framtid för PUBG gambling!

BÄSTA BONUSAR

Senaste nyheterna

CSGO Logo Dota 2 Logo Fortnite Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo Pugb Logo