PUBG betting
pubg betting
Esport » Spel » PUBG betting

PUBG betting

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) släpptes så sent som mars 2017, men har redan tagit spelvärlden med storm. Spelet har i skrivande stund sålt över 33 miljoner kopior och dragit in 1 miljard dollar i försäljning. Spelet var länge i utvecklingsstadiet (“Early Access”) men släpptes i full version i December 2017 på PC och strax därefter på Xbox.

PUBG är ett så kallat “battle royale”-spel, en relativt ny spelform där det ultimata målet är att vara den sista överlevande. Spelformatet är döpt efter den klassiska filmen “Battle Royale” från 2000, där ett gäng ungdomar tvingas slåss till döds för att bli den enda överlevande. I och med spelets otroliga popularitet har det såklart även spelats större turneringar och ligor de senaste åren. Det tog lite tid att få till formatet på dessa så att PUBG blev en bra esport för publiken, men idag är produktionerna välgjorda och PUBG betting har även börjat bli populärt.

Nedan finner du de bästa välkomstbonusarna för dig som vill betta på PUBG. Alla spelbolag på den här sidan är granskade av oss, så du kan känna dig trygg med att de är seriösa och rättvisa. Spelbolagen har självklart svensk spellicens och står under Spelinspektionens tillsyn. Det här garanterar en schysst upplevelse och att dina vinster är skattefria.

 

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
2000 kr 200% välkomstbonus
PUBG Betting
Support i världsklass
Stort utbud av spel
LÄS MER
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Bra odds i PUBG
Satsar stort på esport
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Swishbetalningar
Stort utbud av PUBG
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
PUBG Betting
Snabba uttag
Live odds
LÄS MER
Betta på PUBG
Ingen registrering
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER

Hur spelar man PUBG?

Spelet börjar med att 100 spelare åker i ett flygplan i en rak bana över kartan. När du landar har du ingen utrustning (“loot”), utan måste leta efter detta. Efter ett tag kommer en vit ring upp på kartan som indikerar var man behöver vara inom 5 minuter. Denna ring blir gradvis mindre och tiden för att ta sig till nya ringen minskar för varje ring. Spelare som befinner sig utanför ringen när den “stänger” tar skada, som även den ökar gradvis för varje ring. Detta innebär att alla spelare kommer att behöva slåss förr eller senare, då ringen till slut går ihop. 

PUBG har utvecklat Battle Royale-konceptet där spelare kan spela själv (“solo”), i lag om två (“duo”) eller i lag om fyra (“squad”). I lag om två spelar man mot 50 andra duo-lag och målet är att bli de två sista kvar. På samma sätt spelar man mot 25 andra squads om man är fyra. Den största skillnaden mellan att spela själv och att spela i lag är att du inte direkt elimineras från omgången när en motståndare dödar dig, utan en medspelare har chansen att återuppliva dig (“Revive”). För att kunna reviva behöver din lagkamrat sitta still i 10 sekunder över din kropp, något som kanske inte alltid är så praktiskt i en pågående strid.

Även om spelet påminner om andra FPS-spel så som CSGO, möjliggör den större världen och ringens funktion olika taktiker som kan öka chansen för att hålla sig vid liv. Detta gör att det finns flera bettingmöjligheter när man tittar på PUBG.

PUBG gambling

PUBG som esport

Spelets popularitet och tävlingsmoment medför att många spekulerar i om PUBG kan bli den nya stora esporten. Under den korta tid spelet funnits har en del turneringar gjorts i större format men ännu inte slagit igenom som en stor esport. Tittarna har upplevt det som rörigt att följa många personer samtidigt, så som esport har PUBG inte vuxit i samma takt som spelarbasen. Men i takt med att Bluehole, som står bakom spelet, fortsätter att utveckla PUBG och gör det mer tittarvänligt för tävlingar, kan det mycket väl komma att bli världens största esport. Med det här kommer givetvis ökade möjligheter och utbud för PUBG betting.

I och med att PUBG numera även har introducerat en mindre karta har matcherna blivit kortare och mer intensiva, vilket har varit uppskattat i PUBG communityt. Detta kommer troligtvis innebära att det blir mer action och kan vara en lösning för att få öka populariteten av PUBG som esport. Under 2018 lanserades även PUBG Global Invitational (PGI) där prispotten uppgick till hela 2 miljoner dollar. Förhoppningsvis ser vi mer och mer stora PUBG-turneringar, framför allt då spelet har börjat bli populärt i Kina.

Tips för PUBG betting

Nedan följer lite tips som kan underlätta när du ska betta på PUBG:

Lär dig att spela PUBG
Till skillnad från spel som Dota 2, League of Legends och Overwatch, är PUBG ett spel med mycket kortare inlärningskurva. Det kan fortfarande ta lite tid att lära sig hela spelet, men grunderna kan man lära sig på bara några timmars spelande.

Statistik
PUBG har inte funnits länge, och särskilt inte som esport, men genom att titta på spelarnas individuella statistik på till exempel OP.gg kan du snabbt få en överblick om spelarna har hög damage per match, vilken Kill-Death-ratio de har och hur hög procent av killsen som är headshots. Dessutom kan du kolla upp på PUBG E-sport Wiki hur lagen har presterat tidigare i tävlingar och de olika formaten. Denna typ av research kan vara den viktiga skillnaden mellan en chansning och ett bet baserat på förkunskaper.

Följ scenen
Genom att titta på PUBG-proffs när de spelar på Twitch.tv och följa dem på exempelvis Twitter kan du få mer inblick i hur PUBG-scenen fungerar och vad som händer med PUBG som esport. När proffsen livestreamar delar de ofta med sig av tips och tricks för olika situationer. Detta kan vara värdefullt för att få fördjupande kunskaper i spelet och något som kan hjälpa dig med din PUBG betting.

Alternativ för PUBG betting

Vinnare av match eller turnering
Till skillnad från de flesta andra esporter som CSGO, League of Legends, Dota 2 och Overwatch så spelas inte PUBG mellan två lag, vilket gör att det inte går att betta på en vinnare i formatet 1X2. Istället kan man betta på det lag man tror ska vinna utav hela uppställningen. Vid tävling brukar det maximalt vara 80 spelare i ett game, vilket i squads (4 spelare) innebär 20 lag och i duo (2 spelare) 40 lag. Detta medför att man får bättre odds, men också att det är svårare att pricka rätt.

Att betta på vinnaren av en PUBG-turnering är också lite knepigare än andra esporter. För att vinna en turnering använder man sig av poängsystem där ett lag kan tävla i de olika grenarna solo, duo och squads, och genom placeringar och kills där tilldelas poäng. Det lag som får mest poäng i slutet av turneringen vinner hela turneringen. Battle Royale betting är med andra ord lite annorlunda än annan esport betting, så det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Topp 3 i match eller turnering
Istället för att pricka rätt vinnare av en match eller turnering kan du i detta alternativ betta på att ett lag kommer topp 3. Detta kan vara lättare eftersom även de bästa lagen kan snubbla på målsnöret, särskilt i PUBG eftersom ringplacering och position är avgörande i slutet av matchen. Dessutom finns det ett element av tur då ringens slumpmässiga placering kan spela stor roll för vilka lag som överlever och vilka som stryker med.

Över/under X
I detta bettingalternativ försöker du pricka något påstående, till exempel att det ska bli fler eller färre än 5.5 headshot kills eller granatkills. Även om PUBG är ett ungt spel finns det statistik på huruvida spelarna i lagen som deltar gör mycket headshots eller använder mycket granater. Använd den här statistiken till din fördel när du ska betta på PUBG.

Live betting PUBG
Precis som med andra esporter finns det live betting i PUBG. Som tidigare nämnt är det svårt att träffa rätt, men live-betting gör att du kan agera efter matchens gång om du tycker att lägen uppstår. Live betting kan vara ett bra komplement till din vanliga betting och framför allt göra matcherna mer intressanta att titta på. Överlag har de flesta spelbolagen ett utbud av live betting även för esport.

Spela på esport

Kommande PUBG Events

CSGO Logo Dota 2 Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo