Fortnite Betting
Fortnite Betting
Esport » Spel » Fortnite Betting

Fortnite betting

Ett av världens mest populära spel just nu är Fortnite Battle Royale. Spelet lockar alla typer av spelare, allt från små barn till vuxna. Även världskändisar som Drake och Zlatan har spelat Fortnite, något som inneburit en stor framgång för Epic Games, företaget bakom spelet. Vi på Esportbets anser att Fortnite är det spelet som haft störst genomslagkraft i modern tid för att ta gaming men också esport till en bredare målgrupp. Hur kommer det sig då till exempel att Antoine Greizmann gör en fortnitedans som målgest under fotbolls-vm 2018 och att Zlatan streamat spelet? I guiden nedan touchar vi lite på ämnen runt varför Fortnite blivit världens största spel på rekordliten tid.

Affärsmodellen för spelutvecklaren bygger på att spelet är gratis att ladda ner och spela, där intäkter kommer från kosmetiska produkter i spelet, som går att använda av de som äger dem utan att ge någon fördel gentemot andra spelare. Spelet är ett så kallat Battle Royale-spel, som på blev populärt under 2017 genom spelet PUBG. Som e-sport är spelet dock i tidig fas, men Epic Games har offensiva planer på att göra spelet populärt även i tävlingsformat. Under 2018 annonserade man att man under kommande år ska lägga 100 miljoner dollar, cirka 900 miljoner svenska kronor i prispengar fördelat på olika turneringar. Med över 200 miljoner registrerade spelare är Fortnite ett av världens största spel genom tiderna.

Tack vare Fortnites popularitet är det inga problem att hitta odds för din Fortnite betting. Som ny kund kan du även ta del av stora bonusar, så att du får en så bra start som möjligt när du ska betta på Fortnite. Alla spelbolag som vi listar här på esportbets har självklart svensk spellicens och skattefria vinster. Säker, schysst och rolig betting helt enkelt!

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Esport live betting
Satsar på Fortnite
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Esport Betting
Fortnite odds
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Fortnite Betting
Live betting
Snabb support
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
E-legitimation
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
Transparent betting
LÄS MER
Esports only
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Betta på Fortnite
Grym support
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Spelguide

Om du ska betta på Fortnite är det bra att själv prova spelet och förstå hur det fungerar. Fortnite Battle Royale är ett så kallat multiplayer som i all sin enkelhet går ut på att vara den enda överlevande av 100 spelare. I spelets början släpps alla spelare från en buss som flyger över kartan. Alla spelare landar utan utrustning och måste hitta detta på olika platser på kartan för att kunna slåss för sin överlevnad. Utrustningen delas in i en fem-gradig skala av hur bra de är, där “Legendary” är de bästa, och “Common” de sämsta.

För att säkerställa att spelare behöver slåss under spelets gång finns det en cirkel som alla måste vara innanför hela tiden. Cirkeln krymper ju längre spelet går och befinner man sig utanför cirkeln för länge tar man skada. Skadan man tar utanför ringen ökar också med spelets gång för att förhindra att folk inte rör på sig. Att kartan hela tiden kryper är en spelmekanik som återfinns i de flesta Battle Royale-spel, vilket hela tiden tvingar fram strider tills en spelare eller ett lag står som vinnare

Det som gör spelet unikt och som även kan anas på namnet är att man kan bygga fort. Forten byggs för att skydda sig själv under en fight eller bara för att komma högt upp. För att bygga fort finns det material på banan som du som spelare samlar på dig. Materialen består av bland annat trä, metall och sten. Det krävs med andra ord inte bara färdigheter i att sikta och skjuta, du kommer även behöva bemästra byggandet för att få taktiska fördelar gentemot dina motspelare.

Fortnite betting guide

Tips för Fortnite betting

Nedan följer lite tips som kan underlätta när du ska betta på Fortnite:

Lär dig att spela Fortnite
Fortnite har en ganska snabb inlärningskurva men det tar lång tid att bemästra det. De främsta inom spelet har inte bara snabba reflexer i strider, utan besitter också simultanförmåga där de under stridens gång är väldigt snabba på att bygga fort för att skydda sig. Det bästa sättet att lära sig spelet är givetvis att själv spela det, men även YouTube-videor och live streams med duktiga spelare hjälper dig att snabbt komma in i de tekniska delarna av spelet. Vi rekommenderar en kombination, att du spelar Fortnite och även tittar på professionella spelares streams för att se hur de bästa spelar.

Statistik
Ett annat bra tips när du ska betta på Fortnite är att vara uppdaterad på statistik om lag och spelare. Om du inför en turnering har koll på ett lag eller en spelares aktuella form kan det hjälpa dig med din betting. Två användbara sidor är Fortnite Esports Wiki och Fortnite Tracker där du kan se både individuell statistik och resultat för olika lag. Alla spelare och lag är bra på olika saker och har olika spelstil, vilket du givetvis måste ta hänsyn till när du bettar. Är man exempelvis intresserad av att betta på att ett team i Fortnite ska få ett visst antal kills bör man exempelvis leta efter lag med en aggressiv spelstil. Fortnite-statistik kan helt enkelt hjälpa dig att plocka ut rätt kandidater för olika typer av bets.

Följ streamers
Om du ska betta på Fortnite är det en fördel att titta på spelarna när de spelar på Twitch.tv och följa dem på sociala medier för att få mer inblick i Fortnite-scenen. Proffsen delar ofta med sig av tips och tricks på hur de tänker i vissa situationer. Detta kan vara värdefullt för att få fördjupade kunskaper i spelet som e-sport. Letar du efter Fortnite streams så rekommenderar vi plattformen Twitch.tv, där de allra flera har egna kanaler. Youtube Gaming är ett annat bra alternativ.

“Jag är sämst på Fortnite”
Ovan citat har säkert flugit igenom ditt huvud många gånger när du precis förlorat ännu en omgång under ett tidigt stadium av Fortnite. Det finns givetvis många vägar att gå för att förbättra sitt spelande. De kanske lättaste sakerna att peka på är utrustningen man sitter på och ännu enklare: inställningarna för spelet. Optimerar du dessa så kommer spelet flyta bättre på din burk och din kill/death-ratio gå upp. Det finns inget som är så frustrerande som att spela med låg FPS och datorn fullständigt kärvar ihop vid en prekär fight. Inställningarna är väldigt individuellt beroende på vilken dator du har, så det är svårt att ge exakta riktlinjer för en optimerad upplevelse. Det enklaste är troligtvis att sätta på en FPS-counter där du börjar med att sätta alla inställningar på low och arbetar dig sedan uppåt samtidigt som du testspelar.

Fortnite odds

Att avgöra vilka odds som är bra eller inte när du placerar ett bet på Fortnite kan vara svårt, speciellt om du är nybörjare på spelet. Det är även svårt för spelsajterna eftersom Fortnite är ett relativt nytt esport spel, så alla har inte riktigt samma struktur som för exempelvis CSGO. För Fortnite betting kan du med andra ord få en fördel genom att jämföra spelbolag som har Fortnite betting för att se att det oddset du får på ditt specifika spel är det bästa. Som alltid finns det även bra erbjudanden och bonusar att ta del av för nya spelare, så tveka inte att skapa konton på flera sajter för att maximera dina chanser att vinna på Fortnite betting.

I och med att Fortnite är ett så populärt spel finns det idag relativt gott om odds på Fortnite, speciellt i samband med Fortnite World Cup. Utöver att spela på vinnaren i matchen kan man ofta spela på flest kills, topp 3 placering med mera. Tack vare Epic Games har vi fått ett helt magiskt Battle Royale att betta på!

Bonus

Den vanligaste bonusen om du vill betta på Fortnite är en välkomstbonus. Detta innebär att du som ny spelare får en viss procent av din insättning matchad. Beloppet består ofta av samma belopp du sätter in, det vill säga 100 procent. Denna bonus kallas även insättningsbonus och kommer ofta med ett krav om omsättning, vilket kallas omsättningskrav. Ska du betta på Fortnite är det viktigt att känna till omsättningskravet för den bonus du vill ha eftersom det kommer avgöra hur snabbt du “låser upp” pengarna och är fri att göra vad du vill med dem. Vanliga omsättningskrav kan vara 6 eller 8 gånger bonusens summa, kombinerat med vissa villkor som exempelvis kan vara att oddset på ens spel minst måste vara 1,6 gånger pengarna. Vi rekommenderar alla spelare att läsa varje spelbolags bonusvillkor, då de kan vara skillnader mellan spelbolagens bonusar.

Andra bonusar för Fortnite betting är riskfria spel, så kallade free bets. Detta innebär att du kan spela på en match och vid förlust får du pengarna tillbaka. Spelbolagen gör detta ofta vid större evenemang för att dra intresse. Notera att du troligtvis inte kommer kunna ta ut pengarna direkt om du vinner, utan även här brukar det finnas omsättningskrav. Detta brukar generellt vara mindre än omsättningskravet vid insättning. Vissa spelbolag har free bets utan omsättningskrav, vilket kan vara väldigt fördelaktigt för dig som spelare då du helt enkelt spelar utan någon risk och utan krav på ytterligare spel.

Här på esportbets har vi recenserat de bästa spelbolagen för samt gått igenom alla deras välkomstbonusar, så att du kan få en så bra start som möjligt på din fortnite betting.

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Esport live betting
Satsar på Fortnite
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Esport Betting
Fortnite odds
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Fortnite Betting
Live betting
Snabb support
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
E-legitimation
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
Transparent betting
LÄS MER
Esports only
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Betta på Fortnite
Grym support
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Fortnite World Cup

Under 2019 lanserades Fortnite World Cup, som givetvis blev årets höjdpunkt för alla som älskar Fortnite betting. I och med att Fortnite World Cup lanserades av Epic Games, har det blivit spelets officiella mästerskap. Turneringens första upplaga hade en prispott på hela $30 miljoner och spelades i New York den 26:e till den 28:e juli. Fortnite World Cup har flera grenar, men spelsätten Solo och Duo kan anses vara huvudgrenarna. Om du är intresserad av Fortnite betting är Fortnite World Cup helt klart årets event, då de bästa spelarna i världen alla tävlar om att kvala in och få sin plats i turneringen.

Årets vinnare i Duo’s blev [WCD] Nyhrox och [WCD] aqua som med sin bedrift fick dela på hela $3 miljoner. Något som dock har fått större uppmärksamhet, är att vinnaren i Solo-kategorin tog hem hela $3 miljoner själv. Inte nog med att det är livsförändrande pengar för vem som helst, årets vinnre Bugha var dessutom bara 16 år när han fick kliva upp och ta emot priset. Om man är intresserad av Fortnite World Cup betting så är turneringen såpass stor att nästan alla spelbolag erbjuder odds. Om man däremot vill betta på Fortnite qualifiers och lite mindre events så kan vi varmt rekommendera Pixel.bet som har störst utbud av esport betting. Stort lycka till med din Fortnite World Cup betting!

Fortnite News

Fortnite har gått och blivit ett globalt fenomen långt över att “bara” vara ett spel. Idag använder många spelet som en social plattform där man träffas och socialiserar med vänner, vilket är en starkt bidragande faktor till att spelet blivit så stort. Detta har gjort att nyhetsflödet runt uppdateringar eller allmäna Fortnite news kan vara rörigt att hålla reda på. Inte minst sedan spelet numera finns på alla plattformar inklusive mobil. Bakom spelet står den amerikanska jätten Epic Games, dessa äger också den numera stora spelbutiken Epic Games Store. Navet runt hela denna satsningen är just Fortnite, så att bara vara aktiv i Epic Store så kommer du få ett bra nyhetsflöde runt spelet och dess uppdateringar. För Fortnite News i lite mer detaljerad skala och kanske också lite hintar om vad som kommas skall återfinns spelet i alla större sociala medier. För att göra valet för dig som läsare något lättare tänkte vi redogöra lite för vad de olika kontona postar och populariteten runt dessa:

Fortnite Twitter

En av de klart mest aktiva kanalerna i form av information på detaljnivå. En bra kanal att följa för dig som verkligen är intresserad av vad som händer runt spelet och communityt. Här postar bolaget varje dag där innehållet också har ett högt engagemang från andra spelare och följare av kontot vilket ofta skapar en skön stämning med mycket memes. Fortnites Twitter må vara en av de mindre forumen för spelet i form av antalet följare, men en av de mest engagerande sociala medie-kontona som finns att följa för spelet.

Fortnite Instagram

Instagram har blivit var mans rättighet för att skapa ett digitalt alter ego, så givetvis återfinns också världens största spel här. Med över 20,000,000 följare är det givetvis också ett bra ställe för dig som letar efter Fortnite news. Däremot blir innehållet lite annorlunda gentemot tex Fortnites Twitter konto, då fokuset ligger på bilder och filmer. Innehållet på Fortnites Instagram konto blir lite mer “casual” och kan vara ett trevligt komplement till dig som spelar då och då. Postningsfrekvensen är lägre än på Twitter men som följare av detta konto kan du förvänta dig att regelbunden få reda på alla större Fortnite news oavsett.

Fortnite Youtube

Fortnites Youtube kanal har växt på i bra takt trots det inte alltid är helt lätt att skapa relevant innehåll då en stor del hamnar på den konkurrerande plattformen, Twitch. Trots detta har spelet trummat på i subs och ligger på över 7,000,000 prenumeranter. Kanalen uppdateras någon gång per månad och då oftast med material från någon turnering eller större event som deras Summer Block Party. Är du intresserad av att följa med hur Fortnite utvecklas som esport och den mer tävlingsinriktade scenen ser ut är detta ett bra ställe att titta på. Likt Twitch är kanalen också ett bra sätt för dig som vill bli bättre på spelet, för att i detalj kunna studera hur proffsen spelar. Här kan du exempelvis hitta hela sändningarna från tävlingar med många timmars videomaterial som ger dig all möjlighet att se vad som händer bakom kulisserna när du läser statistik från en turnering.

Fortnite Twitch

Den överlägset största kanalen för Fortnite news och deras största kanal runt sociala medier. Fortnites Twitch kanal närmar sig 50,000,000 följare och har ett aktivit community på ett annat sätt än vad motsvarigheten har på Youtube. Den största skillnaden är att utbudet är ett helt annan på Twitch, där primärt live streaming av spelet är katalysatorn. Här kan du hitta folk som streamar Fortnite på alla världens språk, alla dagar i veckan, dygnet runt. Så material finns det i överflöd, även fast det inte håller samma höga kvalité som kommer utifrån officiella videos av Fortnite själva. Så vad som erbjuds om du vill följa Fortnite på Twitch är oändligt med material för spelet och dess turneringar. Här hittar du inte lika mycket innehåll från officiellt håll, vilket kan dra ner kvaliteten en aning, däremot finns det så mycket videos så att du kommer alltid hitta något du gillar. Inget för dig som enbart vill följa med vad som händer runt själva spelet och dess uppdateringar.

BÄSTA BONUSAR

Senaste nyheterna

CSGO Logo Dota 2 Logo Fortnite Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo Pugb Logo