CSGO betting tips
csgo logo
Esport » Spel » CSGO

CSGO betting

Counter-Strike Global Offensive (CSGO) är den fjärde uppföljaren av det populära spelet Counter-Strike som släpptes 1999. Spelet är ett av världens mest populära spel med stor fanbase och trogna tittare. Idag finns det väldigt mycket CSGO-turneringar, där de främsta organisatörerna är DreamHack, ESL och ELEAGUE. Även Valve, som själva utvecklat spelet är med och organiserar så kallade Majors där prissummorna ofta är högre än i andra tävlingar, vilket givetvis ger massor av möjligheter till CSGO betting. Som bransch har esport växt mycket på grund av att CSGO tagit enorma kliv sedan lanseringen där populariteten växt inte bara i prispengar utan även i antal åskådare. Utöver att själva spelet växt så snabbt med antalet utövare har möjligheten för oss som gillar esport och betting växt lavinartat. Mer eller mindre varje dag kan du hitta CS GO bet att spela på i mindre och större turneringar. Esport betting och CSGO har blivit synonymt med varandra då detta är den absolut största genren för spelbolagen inom esport. Detta är lite anmärkningsvärt, då spelet varken är det största i antalet utövare eller har de största prispotterna.

I och med CSGO’s enorma popularitet och dess passande format för esport, så är CSGO betting den vanligaste formen av esport betting. Spelet har en enorm spelarbas, matcherna är lagom långa och sändningarna är ofta mycket välgjorda. Detta är troligtvis en starkt bidragande orsak till popularitet – att man lyckats göra CSGO mainstream. Idag kan du hitta dagliga shower på linjär-tv med massor av innehåll i spelet, för att inte prata om när de stora turneringarna hålls. Är du en van tittare av de stora arrangemangen för t.ex. Champions league i fotboll eller Hockey-VM kommer du inte att bli besviken. Sändningarna har studio med insatta personligheter tillsammans med experter som kommenterar matcherna live. Det är helt enkelt underhållning på hög nivå, vare sig man ser turneringen live eller via en stream. CSGO betting är med god marginal den vanligaste typen av bet som läggs på esport – och detta av goda orsaker. Formatet som vi alla kan konsumera är perfekt balanserad och spelet är lätt att förstå för gemene man, så det är inte konstigt att alla älskar CSGO betting!

Hur spelar man CSGO?

Spelet spelas i tävlingsform fem-mot-fem där ett lag spelar Terrorister (T) och det andra Counter-Terrorister (CT). En match spelas bäst av 30 rundor, det vill säga det lag som först tar 16 rundor vinner. Om alla 30 rundor spelas och ställningen är 15-15 brukar det generellt spelas övertid (OT) om bäst av 6. I vissa turneringar tillåts däremot ett lika-resultat, vilket kallas draw.

Det finns flera sätt att vinna en runda i CSGO. Det vanligaste sättet att vinna en runda är genom att eliminera alla i motståndarlaget. Det andra sättet att vinna en runda är genom att spränga eller desarmera bomben. Detta går till så att Terroristerna planterar en bomb och om tiden går ut och bomben sprängs vinner de, om CT däremot desarmerar bomben så vinner de. Det tredje och minst vanliga sättet att vinna en runda på är om T inte dör eller hinner plantera bomben under rundans utsatta tid. Då vinner CT, men båda lagen “straffas” genom att få mycket mindre pengar till nästa runda.

CSGO betting

Även om CSGO är ett FPS-spel (First Person Shooter) och kräver väldigt bra reflexer på hög nivå, så har det med åren också blivit ett väldigt taktiskt spel där topplagen inte bara behöver individuella skills, utan även kunna arbeta som ett lag. Topplagen spelar med riktigt utstuderade taktiker som kräver finess och timing för att genomföras. Spelet har med andra ord flera dimensioner, vilket gör att det passar bra för betting.

CSGO betting alternativ

För nybörjaren

1X2
Till skillnad från andra spel så som Dota 2 och League of Legends, kan det bli lika i CSGO eftersom man spelar ett jämnt antal rundor. Även om detta är ovanligt i tävling på grund av övertid (OT), så skapar det fler möjlighet för dig som bettar. 1X2 är den vanligaste spelformen då det kan ge även den oinsatte extra krydda när man tittar på en match.

Handikapp – Rundor eller kartor
När man bettar med handikapp så ger man ett fiktiv försprång till ett lag i form av rundor eller kartor. Om ena laget är väldigt favoriserat och därmed har låga odds så är det också troligt att det laget kommer vinna. Om man däremot ger motståndarlaget ett fiktivt handikapp med ett antal rundor, så ändras oddsen, och “vinnaren” blir inte lika självklar. Handikappet avser bara ditt specifika spel och förändrar så klart inte resultatet i verkligheten.

Vid ett karthandikapp skulle det kunna te sig så att lag A i en bäst av 3 kartor förlorar med 1-2. I verkligheten innebär det att lag B vinner, men med ett fiktivt handikapp på 1.5 för lag A skulle det däremot innebära att lag A “vinner med 2.5-2” vad gäller ditt bet. Detta kallas i bettingvärlden för spread betting.

För den insatte

Rätt resultat – Rundor eller kartor
När du bettar på rätt resultat så vinner du om det exakta resultatet sker. Att betta på det exakta slutresultat ger generellt sett högre odds, särskilt när det gäller antal rundor, men det är också svårt. Desto vanligare är att betta på slutställningen, då detta är snäppet enklare vid en bäst av 3 eller bäst av 5. Ett tips är att researcha i hur bra lagen har presterat på respektive karta historiskt. I kombination med research om hur bra lagen är kan rätt resultat uppnås utan ren och skär gissning. En bra sida för att hitta denna typ av statistik är hltv.org.

Vinnare av gruppen
Att pricka in vilket lag som kommer vinna sin grupp i en turnering är inte omöjligt om du är insatt i CSGO-scenen. Ofta är det förhandsfavoriterna som tar hem det, och har du bra koll på vilka lag som är potentiella favoriter så är detta spelformen för dig. Tänk på att matcherna i gruppspelet oftast spelast på bäst av en karta och under några dagar, så det finns risk att favoriterna inte kommer just etta om de råkar ha en dålig dag under gruppspelet.

Vinnare av första rundan – pistolrundan
Första rundan spelas på grund av pengabrist alltid med pistoler. Detta gör att de lag som har spelare som är bra med pistol kan gynnas. På hltv.org kan du se statistik över lag och spelare som är starka under detta moment och betta därefter.

CSGO weapon

För experten

Vinnare av tunering
Om du är så pass insatt att du på förhand vet vilket lag som kommer vinna en turnering är detta spelformen för dig. Du får ofta bra odds, men omständigheterna för vad som gör ett lag kan vara många och det rekommenderas därför inte för nybörjaren.

Lag som når final
Snäppet enklare än att gissa vinnaren av en turnering är att gissa på vilka lag som tar sig till final. Är du väldigt insatt och har en bra magkänsla för ett lags nuvarande form så kan det ofta ge bra odds. Oavsett om laget vinner finalen eller ej är det när laget vinner en semifinal som bettet ger vinst

Betting tips CSGO

Lär dig spelet
CSGO är den mest populära esporten när det kommer till tittare och turneringar och går mycket fortare att sätta sig in i än många andra esporter som League of Legends, DotA 2 och Overwatch. På YouTube kan du se tidigare matcher och med kommentatorernas hjälp kan du få inblick i hur spelet spelas på tävlingsnivå. Som i allt annat ger träning färdigheter, så vi på esportbets.info skulle absolut rekommendera dig att testa spelet för att få den bästa förståelsen. Spelet kan du hitta på den populära försäljningsplattformen Steam. Skulle det inte vara din kopp av te, är som sagt Youtube din vän. Du kan hitta allt ifrån simpla tutorials till avancerade speltekniker som kan hjälpa dig som ska lägga ett CSGO bet.

Statistik
hltv.org kan du hitta statistik om tidigare turneringar och möten lagen emellan. Du kan även se individuell statistik för spelarna. Att göra sin research är en viktig fördel när du ska betta på CSGO. Som i all annan idrott har spelarn sina toppar och talar även inom esporten. Så ett bra csgo betting tips kan vara att kika in med jämna mellanrum på hltv.org för att tidigt försöka se om spelarna presterar på topp eller ej. Detta kan vara avgörande för att hitta några intressanta högoddsare alternativ vara trygg med att favoriterna faktiskt är ett säkert kort.

Följ scenen
Idag finns det sån otroligt hög transparens runt spelare och deras träning, du hittar mer eller mindre alla stora namn för CSGO på deras egna Twitch eller Youtube-kanaler. Genom att titta på CS-proffs när de spelar på Twitch.tv eller andra streamingkanaler kan du få mer inblick i CS-scenen. Proffsen delar ofta med sig av tips och tricks samt ger en värdefull inblick i hur det faktiskt går till när de allra bästa spelar. Det är ändå det här du lägger bet på i slutändan, så det är värt att sätta sig in i scenen.

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
100% Esport
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Bra odds på CSGO
Satsar stort på esport
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Sponsorer till NiP
Satsar stort på CSGO
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
CSGO betting
Support i världsklass
Stort utbud av spel
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Swishbetalningar
Stort utbud av CSGO
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
CSGO livebetting
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
CSGO betting
Snabba uttag
Live odds
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Live betting i CSGO

Likt andra sporter kan du betta på förhand vilket lag som du tror kommer vinna matchen. Live-betting gör att du som bettar kan få extra spänning under en match, genom att betta under matchens gång. De flesta sajter erbjuder livebetting på esport, precis som med valig sport. Det finns med andra ord goda möjligheter till live betting på CSGO.

Sidor för CSGO betting

De flesta spelbolagen i vår lista erbjuder betting på CSGO, men vi rekommenderar LeoVegas, då de har ett bra utbud och är duktiga på att sätta bra odds på CSGO. Det finns också mycket olika spelalternativ för dig som inte bara vill gissa på vem som vinner. Just nu erbjuder LeoVegas en välkomstbonus på upp till 2000 kr för dig som skapar ett konto. I vår sektion om spelbolag hittar recensioner av de bästa sidorna för CSGO betting. Vi går även igenom alla välkomstbonusar, så att du kan betta på CSGO med så bra förutsättningar som möjligt!

CSGO Danger Zone

Valve, som är skaparna bakom CSGO, släppte 2018 en egen variant av battle royale, nämligen CSGO Danger Zone. Det är egentligen inget nytt spel utan en vidareutveckling av det befintliga grundspelet. Danger Zone har drag som påminner om Fortnite och PUBG men i ett mer actionpackat format. En match tar ca 10 minuter och du möter upp till 18 motspelare – vilket kan ställas mot de övriga två spelen, där matcher kan ta över 30 minuter och innehålla 100 spelare. Likt sina konkurrenter går Danger Zone också ut på att stå som ensam överlevare kvar när spelet är slut. CSGO har snabbt blivit en favorit hos de som vill betta på esport, vilket gör att vi misstänker att Danger Zone har goda möjligheter att dyka upp hos spelsidor. Spelsättet dök upp sent under 2018, så är du intresserad av att hitta mer info runt Danger Zone betting – håll ögonen öppna, det kommer!

Elitserien CSGO

Elitserien i CSGO är den första riktiga svenska satsningen på esport, där man mer specifikt vill utveckla svensk CSGO till en regelbunden serie – precis som i exempelvis fotboll eller ishockey. Tanken bakom den här satsningen var att man såg saknaden av ett ordentligt seriesystem, vilket gjorde att man såg möjlighet att grunda Elitserien CSGO. Vidare ansåg man att det försvinner många potentiella stjärnor inom esport, då många kanske har talangen men aldrig får möjlighet att testa sina skills professionellt. Många talangfulla spelare ger därmed upp och får aldrig prova vingarna som riktiga proffs, trots att de kanske har vad som krävs. En av tankarna bakom Elitserien CSGO är att det ska kunna vara en försmak av livet som esport proffs och lite av en inkörsport till en karriär i branschen.

Ligan består av 4 regioner, vilka logiskt nog är indelade i Nord, Syd, Öst och Väst. Varje lag som tävlar måste bestå av minst tre spelare från regionen man representerar och således är det okej att använda sig av två spelare från en annan region. I varje region hålls sedan ett kval där de tre bästa lagen tar sig vidare till Elitserien och resten faller ner till regionsligan. Men det är inte över för dessa lag heller, väl i regionsligan har man en chans att kvala in sig till kommande säsong av Elitserien. För lagen som däremot kommer in i huvudserien pågår spelen under 11 veckor. Precis som i traditionell idrott känner vi igen systemet där man under dessa veckor möter varandra två gånger, både hemma och borta. För dig som vill titta på matcherna och följa serien sänder Sportbladet hela säsongen LIVE. Sändningarna går på tisdagar, onsdagar och torsdagar och börjar alltid samma tid, klockan 20:00.

Bakom denna satsning står Heaton och Potti som själva en gång var några av världens mest framgångsrika spelare i Counter-Strike. De båda representerade NiP som vi än idag känner igen som ett av världens starkaste lag inom spelet. Heaton och Potti spelade i laget för över ett decennium sedan och med satsningen på Elitserien summerar det i någon mån hur långt vi i Sverige kommit inom esport – när vi till och med har ett eget seriesystem. Skulle du vara intresserad av att betta på Elitserien CSGO har det ännu inte riktigt slagit igenom, men serien är ännu i sin linda. Om det fortsätter att öka i popularitet är det dock bara en tidsfråga innan man kan betta på Elitserien CSGO.

CSGO proffs

CSGO Skins

En stor del av framgången för CSGO kom då man lade till kosmetiska tillägg till exempelvis vapen i spelet, så kallade skins. Det är viktigt att understryka att ett skin alltså inte bidrar något alls till att förbättra ett vapen, utan endast förändrar utseendet och ger ett annat visuellt intryck. Skins kom till CSGO under 2013 och intresset för dessa har sedan dess ökat lavinartat. Spelet CSGO spelas genom plattformen Steam, där man också erbjuder en marketplace för skins vilket gör att de får ett faktiskt värde, lite som en digital valuta. Här kan du med andra ord köpa, sälja och byta skins. Det går att argumentera för att vissa föremål historiskt har sålts för fantasisummor – då det “enbart” är lite digital färg. Det här beror framför allt på att vissa färgkombinationer är extremt sällsynta och därmed skjuts priserna i höjden även på andrahandsmarknaden. Det är inte ovanligt att man ser folk göra en trade av skins för tusentals dollar. Historiskt har det hänt att flera transaktioner övergått $50,000, när någon exempelvis vill ha ett riktigt exklusivt skin för sin AK 47:a. På ett sätt kan sällsynta skins ge en typ av respekt i inom CSGO, och man kan i någon mån jämföra det lite med digitala märkeskläder. De här värdefulla skinsen har även gett upphov till andra typer av marknader, som exempelvis betting med skins. På vissa spelsajter kan man även göra insättningar med hjälp av skins, vilket kallas skinpay. Skinpay innebär att ens skins växlas mot riktiga pengar, som sätts in direkt på spelsajten.

CSGO Skin Betting

Med de stora pengarna som figurerar på marknaden för skins tog det inte långt tid innan folk hittade vägar för att tjäna pengar på detta. De mest populära sättet är att man har möjlighet att lösa in sina åtråvärda skins för pengar hos diverse spelsajter. På dessa hemsidor erbjuds du sedan att gambla på exempelvis betting eller casino. Vi på esportbets.info vill verkligen understryka att de flesta av dessa sajter är väldigt oseriösa och vi avråder bestämt alla att testa CSGO skin betting sites. Skulle du tvunget vilja använda skin betting så bör du verkligen kolla upp motparten noggrant. Vi rekommenderar istället seriösa och skattefria spelbolag med svensk spellicens, så att du kan känna dig trygg när du spelar. Vinsterna från CSGO skin betting sites är inte skattefria, vilket kan komma som en chock för många i efterhand.

Det har till och med gått så långt att Steam, ägarna av CSGO, har börjat jaga de här oseriösa aktörerna och börjat stänga ned dem då det skadar spelet. Det finns uppenbara problem med skin gambling, framför allt då många av spelarna i CSGO är minderåriga men ändå tillåts spela på de här sidorna. Det finns en anledning till att man måste vara minst 18 år för att få betta på esport, men tyvärr tillåter de här sajterna ofta minderåriga att spela vilket kan leda till problem som spelberoende i tidig ålder. Om du tror att du kan vara i riskzonen för att spela ohälsosamt så finns det bra hjälp att få via Stödlinjen.

Man brukar säga att kärt barn har många namn och det är inget undantaget när vi pratar om CSGO gambling och skin betting. Det här förstärks ännu mer när målgruppen ofta använder internetslang och förkortningar. Det går att hitta väldigt många olika termer och namn på olika typer av CSGO skin betting, men det är allt som oftast bara olika varianter av samma koncept. De vanligaste termerna för olika typer av skins betting på CSGO är: atse, jackpot, dice, coinflip, roulette, crash, gem, sgo magic, wild, cgo. Ser du något av de här orden ska du höja en aning på ögonbrynen och fundera på om det är värt risken att spela på dessa sajter. Det finns många exempel på när sidor för skin betting har varit riggade och även exempel där de har stulit spelarnas insatta skins.

Sedan 2019 har Sverige en reglerad spelmarknad, vilket förenklar researchen för dig som vill spela online. Har ett bolag inte licens i Sverige – spela inte. Alla spelbolag som vi listar här på esportbets.info har svensk spellicens och har även gått igenom våra interna kontroller – vi har därmed gjort researchen åt dig. Vi har även listat de bästa välkomstbonusarna, så att du kan få ett försprång när du vill betta på CSGO.

CSGO Casino

Det finns ännu inga renodlade spelsajter som erbjuder några möjligheter att spela casinospel med CSGO-tema. Det har helt enkelt inte tillverkats några slots med innehåll från CSGO. Med spelets popularitet är det dock förmodligen bara en tidsfråga då vi redan sett många andra kända varumärken som blivit slots. Planet of the Apes, Nitro Circus och Conan Barbarian är alla kända varumärken som har förevigats som slots. Snart kanske vi hittar en CSGO-slot på valfritt casino, visst hade det varit häftigt? Om du är ute efter ett spelbolag som enbart satsar på esport är Pixel.bet vårt toppval. Spelbolaget erbjuder inte bara betting på esport, utan du hittar även casino för dig som är sugen på det. Är du lite mindre petig med att utbudet för esport betting ska vara maxat så finns det även ett antal bra spelbolag som alla erbjuder en bra mix av casino, odds och esport betting. På vår spelbolags-sida har vi recensioner av de bästa spelbolagen för esport betting samt deras välkomstbonusar!

SPELBOLAGBONUSINFORecensionSPELA
100% Esport
Störst utbud på Esport
Live betting
Blixtsnabba uttag
LÄS MER
5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Bra odds på CSGO
Satsar stort på esport
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport Betting
Sponsorer till NiP
Satsar stort på CSGO
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
CSGO betting
Support i världsklass
Stort utbud av spel
LÄS MER
1000 kr 200% välkomstbonus
Swishbetalningar
Stort utbud av CSGO
E-legitimation
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga SMS eller mail
Uttag på 5 min
LÄS MER
1000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
E-legitimation
CSGO livebetting
LÄS MER
2000 kr 100% välkomstbonus
CSGO betting
Snabba uttag
Live odds
LÄS MER
18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

CSGO Lag

Eftersom CSGO är ett av världens största esport spel hittar du också mer eller mindre varje stort lag representerat i spelet. Ett lag som sticker ut lite extra är det danska laget, Astralis. Detta är ett av få större esportlag som enbart har valt att satsa på ett enda spel, och föga förvånade råkar det vara CSGO. De har till råga på allt gjort det med en stor framgång då Astralis vunnit flertalet så kallade majors sedan laget startades 2016. Trots att skaparna av CSGO är amerikaner, så har spelet blivit så stort att det finns lag från hela världen sen många år tillbaka. Nordiska lag har alltid varit starka på CSGO, vilket du kan se på listan nedan. Nedan har vi listat de 10 mest framgångsrika CSGO-lagen genom tiderna, samt tre av deras toppspelare.

  • Astralis – dev1ce, Xyp9x, gla1ve
  • Fnatic – Krimz, JW, Golden
  • FaZe Clan – olofmeister, karrigan, rain
  • Ninjas in Pyjamas – f0rest, Get_Right, HeatoN
  • Cloud9 – flusha, Stewie2k, fREAKZOiD
  • NaVi – s1mple, flamie, seized
  • Team Liquid – nitro0, EliGE, Twistzz
  • Virtus Pro – byali, neo, snax
  • SK Gaming – TACO, coldzera, fer
  • Team EnVyUS – NBK, Happy, Sixer

På vår sida för Esport Teams kan du läsa allt om ditt favoritlag!

CSGO Stats

Att ha koll på statistiken är ett måste när du bettar på på esport. CSGO stats kan inte bara ge dig en fördel när du bettar på CSGO, det kan även ge uppslag till nya spelidéer på odds du kan inte hade tittat på annars. När du ska betta på CSGO gäller det att vara påläst, så att du har en chans att slå spelbolagens oddssättare. De måste ställa odds på sjukt många matcher, men du har fördel att välja vilken match du vill betta på. Du kan med andra ord läsa på ordentligt om just ett par matcher och tillsammans med CSGO stats välja ut det odds du tror är mest fördelaktigt.

En väldigt bra sida för CSGO stats är hltv.org där du kan hitta en väl uppdaterad ranking över världens bästa CSGO teams. Du kan även filtrera på de bästa spelarna och se hur de presterar på olika maps, i pistolrundan med mera. Du kan även jämföra två spelare, för att få en bättre känsla för hur lagens toppspelare faktiskt står sig mot varandra. Det finns helt enkelt massvis med bra statistik för CSGO där, som garanterat kan hjälpa dig med din CSGO betting.

CSGO betting sites

Att hitta bra CSGO betting sites är verkligen inga konstigheter idag och faktum är att alla spelbolag som vi på esportbets.info samarbetar med erbjuder ett bra utbud av CSGO betting. CSGO har länge varit den största esporten i och med att spelet lämpar sig väl för publiken så har betting vuxit fram naturligt genom åren. Olika CSGO betting sites kan ha lite olika utbud, men vi är övertygad om att du kommer att hitta gott om matcher att spela på oavsett vilket spelbolag du väljer när du ska betta på CSGO. Om du verkligen vill ha det absolut största utbudet man kan hitta, så kan vi rekommendera Pixel.bet som är ett spelbolag inriktat till 100% på esport betting. Där hittar du inte bara det största utbudet av odds, du hittar även live betting på esport och massvis med betting på lite mindre spel som annars kan vara svåra att hitta odds på.

Vi vill även lyfta ett varningens finger för andra spelbolag utan svensk spellicens. Det svenska licenssystemet ställer stora krav på spelbolagen, så att du som spelare ska kunna spela tryggt och säkert. Om ett spelbolag saknar svensk spellicens riskerar du inte bara att bli lurad, dina vinster är troligen inte heller skattefria. Vi rekommenderar därför verkligen att du väljer ett av spelbolagen i vår lista för din CSGO-betting, så att du får en trygg och seriös upplevelse, en bra välkomstbonus och skattefria vinster!

BÄSTA BONUSAR

Senaste nyheterna

CSGO Logo Dota 2 Logo Fortnite Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo Pugb Logo