Esport-spel
Esport spel mobil
Esport » Spel

SPEL

Det finns massvis med bra spel där ute, men vissa har med åren blivit mer populära som tävlingsform. I takt med att spelbranschen har växt, har det här kommit att kallas esport. Precis som i vanlig sport fyller de här turneringarna stora arenor, lagen har sina storstjärnor, fansen köper lagtröjor och givetvis kan man även betta på esport. Faktum är att esport passar väldigt bra för betting, då nästan alla matcher finns tillgängliga via livestreams var än i världen du befinner dig. Även spelbolagen har börjat förstå hur stort esport har blivit, så vi ser att fler och fler aktörer lägger till odds på esport i sitt utbud.

Som nämnt ovan har vissa spel blivit mer populära esporter än andra. Det här beror på många faktorer, bland annat hur underhållande de är för publiken och hur hög skill cap spelet har. Nedan finner du en kort information om de största esport-spelen, så att du kan hitta den esport som passar din betting bäst.

CSGO

Counter-Strike: Global Offensive (förkortat CSGO) är en riktig esport-klassiker och det spel som det idag bettas mest på. Spelet härstammar från den klassiska Half-Life-modden Counter-Strike, men har idag polerats till att bli ett av de bästa FPS-spelen genom tiderna. Matcherna spelas generellt 5 mot 5 och på de högsta nivåerna kräver spelet inte bara individuella färdigheter, utan även genomtänkta taktiker som ska utföras med nära perfekt timing. Betting på CSGO har funnits länge, så du kan förvänta dig ett stort utbud av spelkombinationer och även live odds.

DOTA 2

Dota 2 är ett så kallat MOBA-spel som härstammar från Warcraft 3-modden Defence of the Ancients. Som esport spelas Dota 2 generellt sett 5 mot 5, där varje spelare kontrollerar sin egen hjälte med mål att till slut förstöra fiendens bas. Den årliga turneringen The International kan ses lite som VM i Dota 2 och hade under 2018 ca $25,000,000 dollar i prize pool. Under The International finns det nära oändligt med alternativ för betting på Dota 2, men du hittar såklart odds på Dota 2 året om. Som esport är Dota 2 väldigt underhållande att betta på med konstant action och proffsiga live streams.

FORTNITE

Fortnite är Battle Royale-spelet som tog världen med storm. Utvecklaren Epic Games satsar stenhårt på esport och har meddelat att de adderar hela $100,000,000 i prize pools den närmaste tiden. Spelet är fortfarande i sin tidiga fas som esport, men med tanke Fortnites enorma popularitet växer utbudet av odds och betting dag för dag. Spelet har över 200 miljoner spelare och ett av världens största spel genom tiderna. Fortnite är också otroligt populärt att titta på, vare sig man tittar på proffsmatcher eller en Fortnite Stream. Vi är övertygande om att Fortnite betting är här för att stanna!

LEAGUE OF LEGENDS

League of Legends (LoL) är likt Dota 2 ett klassiskt MOBA-spel. Spelet bygger till stor del på samma spelmekanik och har blivit en oerhört populär esport att betta på. Hela 60 miljoner personer tittade på League of Legends World Championship 2017, så det är onekligen en av världens största esporter. Något som är utmärkande för LoL är hur stor esporten har blivit i Asien och idag är många av de bästa LoL-lagen i världen därifrån. Utbudet av odds på LoL är väldigt bra och det finns matcher att betta på dagligen. LoL är en klassisk esport, helt enkelt.

OVERWATCH

Overwatch tog världen med storm när det kombinerade det bästa från ett klassiskt FPS-spel likt CSGO med MOBA-inslag från spel som exempelvis Dota 2. Spelet blev snabbt en etablerad esport med dess snabba action och väl genomtänkta spelsätt. Att betta på Overwatch är riktigt underhållande då det är full fart och matcherna svänger fort, så här kan livebetting vara ett bra alternativ. Utbudet av odds på Overwatch är relativt gott och kretsar mycket kring den amerikanska ligan Overwatch League. Strukturen på ligan är lik en vanlig serie i traditionell idrott, där exempelvis New York, London och Los Angeles alla har egna Overwatch-teams. Dessa möts till sist i ett slutspel där vinnarna kröns och tar hem över $1,000,000. Overwatch League har blivit en succé i USA där ligan bland annat sänds via Disney, ABC och ESPN.

PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) lade i någon form grunden för hela Battle Royale-genren. Spelet har sålt över 33 miljoner exemplar och dragit in lång över en miljard dollar. Som esport är PUBG fortfarande ett ungt spel, men produktionerna blir allt bättre och det är väldigt underhållande att titta på. Det går turneringar regelbundet, så du kommer att hitta odds på PUBG utan problem. Det kan dock vara en bra idé att skapa konton på flera olika sajter, då utbudet av betting kan skilja sig lite åt på spelbolagen. Här på Esportbets.info har vi recenserat alla spelbolag som erbjuder betting på PUBG och gått igenom deras välkomstbonusar, så att du kan hitta det erbjudande som passar dig bäst.

Senaste nyheterna

CSGO Logo Dota 2 Logo Fortnite Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo Pugb Logo