Streaming – Vilken Esport är populärast på Twitch under 2019?

Med halva 2019 bakom oss är det dags att summera lite trender inom esport, närmare bestämt trenderna på Twitch. Det här är intressant för oss som gillar att betta på esport, då Twitch generellt sett är kanalen där publiken finns. Desto större publik ett spel har kan mycket väl vara en indikation på hur bra det lämpar sig som esport. Under första halvåret 2018 höll Fortnite förstaplatsen på Twitch, med hela 531 miljoner tittade timmar. Andraplatsen hölls av League of Legends och därefter kommer kategorin “IRL”, som kort och gott är en samlingskategori för all streaming som folk gör i vardagen. Den här kategorin har dock delats upp i flera underkategorier, varför den inte är med på listan över de populäraste kategorierna för 2019.

Under 2019 har vi däremot sett en ny trend, där kategorin “Just Chatting” på Twitch har slagit igenom rejält. Just Chatting är precis vad det låter, det är streamers som sitter och chattar med sina följare. Utöver det har även toppskiktet förändras, där Fortnite har tappat tittare på Twitch medan League of Legends har växt stadigt sedan 2018. En möjlig förklaring till Fortnites tapp i tittare kan vara att spelets tittarsiffror är slagiga, då många influencers har hoppat över till andra titlar som har börjat trenda bättre. Andra synliga trender i datan är att World of Warcraft och Overwatch har växt gentemot 2018, medan Dota 2 och Hearthstone har tappat tittare på plattformen.

Oavsett, dessa kategorier är störst på Twitch hittills under 2019:

  1. League of Legends – 513 miljoner tittade timmar
  2. Fortnite – 462 miljoner tittade timmar
  3. Just Chatting – 372 miljoner tittade timmar
  4. Grand Theft Auto V – 269 miljoner tittade timmar
  5. Dota 2 – 237 miljoner tittade timmar
  6. Apex Legends – 181 miljoner tittade timmar
  7. CSGO – 178 miljoner tittade timmar
  8. Overwatch – 127 miljoner tittade timmar
  9. Hearthstone – 121 miljoner tittade timmar
  10. World of Warcraft – 119 miljoner tittade timmar

Som ni ser är League of Legends det populäraste spelet på hela Twitch, där hela 59 miljoner av de tittade timmarna lades på LoL Championship Series (LCS) och LoL European Championship (LEC) som visas på Riot Games officiella Twitch-kanal. Det är med andra ord tydligt att Leauge of Legends är en esport värd att hålla ett öga på. Betting på Leauge of Legends är väldigt vanligt och något nästan alla spelbolag erbjuder, så vill du hitta odds på en LoL-turnering ska det inte vara några konstigheter.

No Comments

Leave a Reply