Stödlinjen, Spelgränser & Spelpaus

Den svenska spelregleringen som kom vid årsskiftet 2018/2019 medförde en hel rad förändringar för oss spelare och kunder till spelbolagen. Måttfullhet av marknadsföring har varit ett tydligt ledmotiv för Spelinspektionen under ansökningstiden. Det är väl kanske inte helt rättvist att säga att vi har sett detta konkretiseras i stort ännu, men sannolikt är inte heller sista ordet sagt. Vad vi däremot har sett är hur spelbolagen med svensk licens nu börjat förändra sin typ av marknadsföring. Tidigare handlade det mycket om bonusar eller att du inte behöver registrera dig med kontouppgifter och telefonnummer, således en lite mer aggressiv reklam. Efter årsskiftet har vi sett att reklamen i allt större grad har handlat om att spelbolagen numera erbjuder spelgränser och en sundare spelupplevelse. Det här är något som borgar för en mer hållbar bransch och att så kallade problemspelare kan identifieras och stängas av på ena eller andra sättet. Det enklaste och mest effektiva sätt om man känner att man kan vara i riskzonen för att vara spelberoende är att besöka spelpaus.se. Här kan du välja att stänga av dig under X antal månader, då blir du avstängd från SAMTLIGA spelbolag som har licens i Sverige. Dessutom blir det förbjudet för samtliga spelbolag att skicka direktreklam till någon som anmält sig i registret. Du kan välja att stänga av dig 1, 3, eller 6 månader. Efter tiden har passerat försvinner avstängningen automatiskt. Sedan finns det ytterligare ett alternativ som är “tills vidare”. Som det låter är du avstängd tills vidare men du kan inte ändra ditt beslut de första 12 månaderna från det att du har stängt av dig själv. Samma sak gällde då också på de andra och lite kortare besluten. Du kan aldrig ändra ditt beslut förrän månaderna har passerat.

 

Ett bra komplement till spelpaus är stodlinjen.se. Här kan du bland annat gör ett test om du känner att du skulle kunna vara i riskzonen att utveckla ett problemspelande. Du kan också få konkreta tips på hur du kan förändra ditt spelande eller hur du ska agera på andra sidan bordet som en anhörig till en problemspelare. Hur man går tillväga för att bäst hjälpa till utan att ta för stor skada internt inom familjen. Stödlinjens hemsida är välutvecklad för allt typ av hjälp inom spel, även för dig som arbetar i branschen och brottas med dessa typer av problem på ett privat plan.

 

Det kan givetvis vara jobbigt att erkänna de eventuella problem man brottas med. En mjukstart för att komma i kontakt med hjälp kan vara i form av att chatta med stödlinjen. Deras rådgivare jobbar alla vardagar mellan 09-21 och kan givetvis också nås per telefon. En viktigt faktor att belysa gällande Stödlinjen är att du alltid behandlas anonymt och med fullständig sekretess. De kan aldrig se varifrån du ringer eller vilket IP-nummer du har när du kontaktar rådgivarna för hjälp. Stödlinjen drivs idag av Centrum för psykiatriforskning vid Stockholms landsting och Karolinska institutet på uppdrag av Socialdepartementet. Det är givetvis helt gratis att söka hjälp, så är du det minsta osäker tycker vi verkligen att du ska lyfta på luren och ringa Stödlinjen.

No Comments

Leave a Reply