Shroud & Ninja flyttar sina streams till Mixer

Mixer har snabbt seglat upp som en konkurrent till Twitch. Streaming-tjänsten ägs av Microsoft och lanserades under 2016, då med namnet Beam. Tjänsten är i mångt och mycket likt Twitch, men med ett tydligare fokus på interaktivitet mellan streamern och tittarna. Det här kan exempelvis handla om att tittarna får rösta på vad streamern ska spela, vad streamern ska göra i en match etc. Utöver det har även Mixer stöd för så kallad “co-streaming”, vilket innebär att flera olika spelare kan dela på en stream. Det här skulle kunna vara väldigt användbart inom esport, då exempelvis ett esport lag kan ha en egen stream där man kan följa alla spelare samtidigt under en match. Som alla andra streamingtjänster har Mixer en egen valuta som tittarna kan använda för att exempelvis stötta sina streamers, interagera med streamers osv. Det här är ett koncept som först slog igenom med Twitch, men som idag har blivit mer och mer vanligt. Mixer har verkligen fått fart under 2019, då de har knutit till sig två otroligt populära streams i form av Ninja och Shroud.

 

Shroud

Shroud, eller Michael Grzesiek som han egentligen heter, är en av världens största esport-proffs genom tiderna. Han slog igenom i CSGO, där han bland annat tog Cloud9 till till en vinst i ESL Pro League Season 4 under 2016. Trots han legendstatus inom CSGO valde Shroud att lämna spelet under 2018 då han gick över till att framförallt spela PUBGHans PUBG-stream blev en av världens största och han anses än idag vara en av världens bästa PUBG-spelare. Shroud är dock inte bara känd för sina skills inom PUBG, han är även en erkänt duktig spelare inom Apex Legends, Call of Duty: Black Ops 4 och Fortnite. Shroud’s streams är otroligt underhållande och bjuder framför allt på storslagna plays. Innan han flyttade från Twitch var han enligt källor plattformens tredje största streamer. Här hittar du Shroud’s stream på Mixer.

 

Ninja

Richard Tyler Blevins är bäst känd för sitt nickname Ninja, som snabbt blev den mest populära streamen på Twitch någonsin när Fortnite slog igenom. Innan han valde att lämna Twitch för Mixer hade han hela 14 miljoner följare och snittade över 50,000 tittare på vecka. Det ryktas om att Ninja tjänar hela $500,000 per vecka bara från sin stream, som sedan toppas med sponsorkontrakt, sponsrat innehåll, reklam med mera. I någon mån har han blivit en poster boy för hur man kan försörja sig på streaming. Ninja är en erkänt duktig spelare, men han är mekaniskt inte lika duktig som Shroud. Något som däremot utmärker Ninja är hans otroliga engagemang och härliga personlighet. Han producerar helt enkelt fantastisk underhållning och om du tittar på Ninjas stream kan du alltid förvänta dig åtminstone ett par skratt. I takt med att Ninja har blivit känd genom sin Fortnite Stream har han fått mer och mer rampljus i traditionell media, bland annat på ESPN och Fox. Ninja har även jobbat mycket med välgörenhet och är en bra förebild för många yngre esportare. Här hittar du Ninjas stream på Mixer.

 

Andra stora namn inom Mixer streaming

Även om Ninja och Shroud är de absolut kändaste namnen på streaming-plattformen, så finns det ett antal andra streams med många följare. I och med att Mixer är en ny plattform så ser vi inte samma antal följare som på Twitch, men dessa är för närvarande de största namnen inom Mixer Streaming:

  1. Ninja – 2,517,922 followers
  2. TheGrefg – 821,681 followers
  3. Ship – 591,455 followers
  4. Xbox – 495,601 followers
  5. Shroud – 474,567 followers
  6. JaredFPS – 392,478 followers
  7. SIEFE – 340,455 followers
  8. Agustin51 – 320,421 followers
  9. Ampeterby7 – 318,636 followers
  10. QueenEliminator – 288,122 followers

 

Sammanfattningsvis tycker vi på Esportbets att det är bra med lite nytt blod inom streaming, då det både kan leda till vässade produkter och framförallt bättre villkor för alla som vill försörja sig på streaming. Vi ser fram emot att följa konkurrensen mellan Twitch och Mixer i framtiden!

No Comments

Leave a Reply