Tre nya esporter som kan slå igenom 2019

Med nästan halva 2019 bakom oss så kan vi konstatera att det har varit ett bra år för esport och för oss som gillar esport betting. Esporten växer så att det knakar, och vi kan konstatera att en ny folksport håller på att växa fram. Vi i norden har alltid varit i framkant vad gäller esport, så det är inget konstigt att vi är snabba på bollen med esport betting också. Med det sagt, vilka nya esporter ska du hålla ögonen på i år? Det släpps massvis med nya spel varje dag, men endast ett fåtal har rätt kvalitéer för att bli en stor esport. Det krävs inte bara ett bra spel, det krävs även att spelet är lämpat för en publik också. Här är vår lista över esporterna som skulle kunna slå igenom under 2019:

 

Call of Duty: Modern Warfare

Activision-Blizzard har ännu en gång slagit på stora trumman med sin spelserie och erkända esport CoD. Den här gången går man dock tillbaka till rötterna, efter att Call of Duty: Black Ops 4 inte riktigt fick det genomslaget man hoppades på. Spelet gjorde bra ifrån sig de första månaderna med sitt battle royale läge kallat “blackout”, men efter ett par månader saktade tillväxten ned och intresset började svalna.

Med Call of Duty: Modern Warfare går man tillbaka till CoDs rötter, vilket också syns på namnet där man helt och hållet stryker siffran i titeln. Utöver tonvis med multiplayer content kommer spelet även få en single player campaign, något som föregångaren saknade. Spelet släpps den 25 oktober 2019 och hypen går redan idag att känna på, de hela 26 miljoner personer redan har sett release-trailern när den här texten skrivs. Har vi en framtida esport i sikte?

 

Super Smash Bros Ultimate

Med Super Smash Bros Ultimate blåste Nintendo nytt liv i den gamla klassikern till N64, fast den här gången med bättre grafik, bättre gameplay och mer innehåll. Spelet blev snabbt en stor succé och det tog inte lång tid innan det även fanns esport turneringar i spelet. Den 8:e juni går World Championship av stapeln, vilket får markera årets höjdpunkt för spelet. För dig som vill betta på Super Smash Bros Ultimate kommer det här att vara eventet att hålla ögonen på, då nästan alla aktörer kommer att ha odds för spelet.  

För de lagen som inte kvalificerar sig för VM finns det dock massvis med andra alternativ, då det går stora turneringar varje månad som alla har hundratusentals tittare. Även om utbudet av odds på Super Smash Bros kan vara lite glesare för de här turneringarna, finns det såklart möjligheter att betta då också. Vi på esportbets har alltid älskat Super Smash Bros, så vi hoppas innerligt att det här blir året som spelet slår igenom och blir en esport att räkna med en lång tid framöver.

 

Halo Infinite

Spelserigen Halo har varit en klassiker för många esportfans och nästan alla gamers kan relatera till Master Chief. Halo Infinite förväntas visas vid årets E3-mässa, och ska man tro ryktena är det en stor lansering att vänta. Både Halo och Halo 2 var riktiga esport klassiker och faktum är att det communityt fortfarande lever vidare då det finns aktiva turneringar i Halo 5, även om spelet inte har varit en lika stor hit som de tidigare titlarna.

Det är något med Halo som får det att pirra i en esport fan som mig, så jag hoppas innerligt att Halo Infinite blir en stor hit och en esport att betta på. I dagsläget är det svårt att betta på Halo, men vi hoppas att det förändras när Halo Infinite släpps senare under 2019. Håll ögonen på E3 om du också hoppas på Halo betting senare i år!

No Comments

Leave a Reply