League of Legends World Championship

Årets upplaga av League of Legends World Championship (LoL Worlds) är nyligen avgjord och det kinesiska laget Funplus Phoenix tog hem förstapriset på hela $834,375. Andraplatsen kneps av G5 Esports, vilket dom fick strax över $300,000 för. Det är inte riktigt samma prispengar som i The International, men det visar fortfarande hur otroligt stort League of Legends är. Turneringen pågick mellan den 2:a oktober till den 10:e november och spelades i Berlin, Madrig och Paris. 24 olika lag från 13 regioner hade kvalificerat sig genom lokala kval och tävlade alla om att ta sig till den stora finalen på huvudscenen. För dig som gillar League of Legends betting är det här verkligen årets höjdpunkt och årets turnering slog tidigare tittarrekord med hela 3,700,545 peak viewers på turneringens stream. Det här är en helt galen siffra, speciellt med tanke på att antalet viewers ökade från 2,050,475 året innan. Antalet totala timmar som streamers tittade på turneringen dubblades från 2018 till 2019!

Så, med det sagt kommer League of Legends World Championship 2020 att spelas i Shanghai. Som det ser ut just nu ska finalen spelas i Shanghai och att matcherna fram till dess spelas i fem andra kinesiska städer som inte har kommunicerats ännu. Givet att finalen hamnar i Shanghai kan vi anta att det blir på Shanghai Stadium, som kan ta hela 55,000 åskådare. I och med League of Legends enorma popularitet kan vi troligen förvänta oss fulla arenor på alla stopp, precis som under 2017 när turneringen slutligen fyllde över 44,000 platser på Beijing National Stadium. Det ryktas att vissa av biljetterna gick på över $1000, vilket tydligt visar hur populärt League of Legends är i Kina. Värt att notera är att många kinesiska LoL-lag har sina egna hemma-arenor, men det är fortfarande oklart om någon av dessa kommer att utnyttjas under League of Legends World Championship 2020.

Vi har inte alla detaljer kring League of Legends World Championship 2020 ännu, men vi på Esportbets är helt övertygade om att det kommer att bli en av de största esport-turneringarna någonsin!

No Comments

Leave a Reply