Hearthstone – Esport & Betting

Introduktion & Spelguide

Få personer har nog missat Blizzards populära kortspel, som släpptes 2014 och kallas Hearthstone. För den lite äldre generationen kan spelet enklast förklaras som en digital variant av Magic The Gathering, där man bygger olika “decks” (kortlekar) och spelar dessa mot en motståndare. Hearthstone spelas genom Blizzards Battle.net-plattform och finns idag till både Windows, Mac, Ipad, Android och iPhone. Spelets kort baseras på den otroligt populära Warcraft-världen, som grundades i form av strategispelet Warcraft men kanske har blivit mest känt genom Blizzards MMORPG World of Warcraft. Idag har Hearthstone över 10 miljoner registrerade användare, vilket gör det till ett av världens mest framgångsrika spel genom tiderna.

En match spelas alltid en mot en, där varje spelare har valt sitt deck av kort och spelar ut dessa mot varandra i turordning. Det finns olika typer av kort, bland annat karaktärer, förmågor och effekter. Dessa dras slumpvis fram ur ens deck varje runda och kostar olika många poäng att spela ut. Det är med andra ord av högsta vikt att ha ett genomtänkt och strategiskt deck, så att man har en chans att vinna mot sina motståndare. En stor del av strategin i spelet sker med andra ord innan matchen ens har börjat, när man försöker att bygga decks med synergier och som kan kontra andra tycker av decks som motspelaren ofta spelar. För att vinna i Hearthstone gäller det att anfalla och skada motståndarens hjälte tillräckligt för att den ska förstöras, varpå motståndaren förlorar matchen. Då spelet innehåller hela 1868 olika kort förstår ni att det snabbt blir utmanande och spelet anses ha en hög strategisk skill cap.

Som tidigare nämnt väljer alla spelare sin hjälte, och alla dessa har olika förmågor som kommer att påverka matchen utöver korten man har valt. För närvarande finns följande hjältar i Hearthstone:

  • Druid
  • Hunter
  • Mage
  • Paladin
  • Priest
  • Rogue
  • Shaman
  • Warlock
  • Warrior

Hearthstone har blivit fantastiskt populärt bland spelare i alla åldrar, då det är väldigt lättillgängligt att spela exempelvis på bussen eller under lunchen. Det är lätt att sätta sig in i, men det går även att bli otroligt skillad på spelet då det har ett strategiskt djup som tar år att bemästra. För dig som vill ladda hem spelet hittar du det här.

 

Hearthstone som Esport

Hearthstone har som sagt blivit otroligt populärt, vilket även har gjort att det har slagit som esport. Det finns massor av  streamers och spelet har länge varit populärt på Twitch. Kategorin Hearthstone har hela 7 miljoner följare på Twitch, så det finns givetvis massvis med bra streams dygnet runt.

Spelets största liga heter The Hearthstone Championship Tour (HCT) som varje år spelas i Amerika, Europa, Asien-Pacific och Kina. De bästa spelarna från varje region går sedan vidare till världsmästerskapet, som heter HCT World Championsship och hade hela $1 000 000 i prispott under 2019. Utöver världsmästerskapet i Hearthstone finns det även Hearthstone Master Tour, Hearthstone Grandmasters och en Hearthstone-turnering i World Electronic Sports Games. Det är med andra ord ingen tvekan om att Hearthstone är en etablerad esport, med alla dessa majors. Utöver det finns det gott om mindre turneringar, där mindre etablerade spelare har chansen att pröva lyckan för att ta sig uppåt mot Hearthstone Majors.

 

Hearthstone betting

Om du är intresserad av Hearthstone betting så rekommenderar vi dig att testa spelet själv. För att ha kul när man bettar på Hearthstone kräver det en viss förståelse för spelmekaniken och vad de vanligaste korten gör, så att man faktiskt kan hänga med i matcherna. När man väl har lärt sig hur spelet fungerar är det dock inga problem att titta via exempelvis mobilen, då spelet är väldigt lätt att följa tack vare sitt heads up-format. Det är med andra ord perfekt att betta via mobilen, om du är på resande fot eller bara vill ligga på soffan och få lite extra spänning under matchen. Då spelet alltid spelas en mot en är det vanligaste bettingalternativet att spela på vem som vinner matchen, det vill säga 1/2. Det finns dock även andra spelalternativ, såsom vem som tar ledningen, handikapp osv. Är det så att du gillar Blizzards spel så kan vi även rekommendera dig att utforska Overwatch betting.

Som alltid rekommenderar vi dig som gillar att betta på esport att sätta dig in i scenen, göra din egen research och försöka att hitta vettig statistik inför att du ska betta på Hearthstone. Det här kan exempelvis vara hur spelarnas tidigare möten har gått och hur spelarnas nuvarande form ser ut.

No Comments

Leave a Reply