Call of Duty League

Call of Duty League är snart här och har snabbt blivit en av årets största nyheter inom esport. Activision Blizzard har något av en succé bakom sig med Overwatch League och nu lanserar de lite av samma turneringskoncept för Call of Duty. Likt Overwatch League är Call of Duty League uppbyggd som en liga, med flera stopp under säsongen. Ligan spelas första delen av året, för att sedan gå till play off som kulminerar under augusti eller september. Varje “stopp” under seriespelet hostas av ett av ligans 12 lag, i deras egen hemstad. Det ryktas om att varje lag fick betala 25 miljoner dollar för att säkra en plats för sin franschise. Esport-turneringar har uppenbarligen blivit en stor business, även utanför de absolut största spelen som CSGO och Dota 2. Årets första event kommer att spelas i Minnesota och går av stapeln den 24-26 januari. Alla turneringens stopp kommer att spelas på Playstation 4-versionen av Call of Duty: Modern Warfare. Givetvis kan man betta på Call of Duty League hos alla större spelbolag. Vi rekommenderar att man hämtar hem en schysst välkomstbonus för din CoD betting från någon av spelbolagen längst ned i artikeln.

 

CoD League Teams

I ligan tävlar totalt sett 12 lag mot varandra, från Nordamerika och Europa. Varje lag representerar en stad, precis som inom traditionell sport. Dessa teams kommer att spela i CoD League’s första säsong:

 • Atlanta Faze
 • Chicago Huntsmen
 • Dallas Empire
 • Florida Mutineers
 • London Royal Ravens
 • OpTic Gaming Los Angeles
 • Los Angeles Guerillas
 • Minnesota RØKKR
 • New York Subliners
 • Paris Legion
 • Seattle Surge
 • Toronto Ultra

Som ni ser är en stor majoritet av lagen amerikanska. Något som sticker ut är att Los Angeles har två lag i ligan, när hela Europa endast har tre lag. Det här talar ett ganska tydligt språk och visar på hur populärt Call of Duty är i USA.

 

Spelschema

Spelshemat för hela säsongen är inte satt ännu, då slutspelet beror på hur lagen placerar sig i gruppspelet. Det vi vet är att varje lag kommer att hosta två hemma-events, då ligan är uppdelad i två delar: vår- och sommarsäsongen. Totalt planeras det för 24 events, som alla spelas på helgerna för att maximera möjligheten för folk att åka och titta. Utöver de stora matcherna finns det även något som kallas Call of Duty Challengers, som kort och gott är ett system för att kvala till den stora ligan. Här kan amatörer och glada kompisar försöka att kvala in till Call of Duty League online, men också på någon av de stora matcherna som kommer att ha lokala Challengers-LAN. Dessa kommer att hållas för 32-192 lag och garanterar en prispott på över $10 000 – utöver challenger-points som gör att man kan kvalificera för den stora ligan.

 

CoD & Esport

CoD har länge varit ett otroligt populärt spel, men det har haft lite svårt att slå igenom som en Esport. Det har såklart funnits ett visst community med mycket turneringar, men det har aldrig nått storheten som CSGO eller Dota 2. Vi tycker verkligen CoD League är ett stort steg i rätt riktning. Ligan har potential att bli en hit som OWL blev för Overwatch och vi ser med spänning fram emot de första matcherna i slutet av januari. För fullständig information rekommenderar vi turneringens officiella hemsida.

No Comments

Leave a Reply