Esport Teams
Esport teams
Esport » Esport Teams

ESPORT TEAMS

Esport Teams, esport lag eller klan. Kärt barn har många namn, men sedan gamingens urtid har spelare organiserat sig i olika former. Det kan handla om allt ifrån ett kompisgäng som vill känna gemenskap när de spelar CSGO, hela vägen upp till en professionell esport organisation värd miljontals dollar. I takt med att gaming har blivit populärare, har även esporten växt och blivit en stor miljardindustri. I den här miljön har professionella teams vuxit fram vars spelare tävlar på den allra högsta nivån med prispotter på miljontals kronor. Här på esportbets.info har vi listat de största och bästa av alla esport-organisationer som finns där ute. Vi går igenom deras historia, deras bästa spelare, största vinster och mycket mer.

NiP (Ninjas in Pyjamas)

Ett av de absolut mest klassiska lagen inom esport är NiP, vilket står för Ninjas in Pyjamas. Laget har varit en dominerande faktor inom Counter Strike i snart 20 år. Det började med att Heaton och grabbarna åkte runt och sköt HS på tidigt 2000-tal, men numera hittar vi spelarna Get Right och f0rest som de dominerande krafterna inom både NiP och CSGO. För det är faktiskt så att laget än idag är ett av de största lagen på esportscenen, och vidare expansion lär ske. Organisationen har idag inte bara lag inom CSGO utan numera kan du se NiPs logo i bland annat Fortnite och PUBG. Med Betway som huvudsponsorer kommer du alltid att hitta många intressanta odds och spel på laget. Med en talangfull laguppställning och en stark organisation är laget alltid en kraft att räkna med, så letar du efter betting på CSGO är NiP verkligen ett av lagen att hålla koll på.

Astralis

Det unga danska laget som startade så sent som 2016 – långt efter många av de andra etablerade namnen på esport-scenen. Astralis är ett av få lag i världen som enbart valt att fokusera på ett spel: CSGO. Det här har man gjort med bravur och man har sedan starten tagit hem flera stora segrar vilket genererat miljontals kronor i prispengar för spelarna. Klanen har några av världens starkaste namn inom spelet och i truppen finns bland annat Device och Xyp9x. Med sitt tydliga fokus på ett spel och talangfulla trupp är Astralis alltid en av förhandsfavoriterna till segrarna i CSGO-turneringar. Med två starka namn inom CSGO i skandinavien är det alltid extra intressant när vi ser NiP vs Astralis i startlistorna. Då vet man helt enkelt att det kommer att smälla bra. Vidare står Unibet som sponsor till laget, så hos det spelbolaget kan man alltid hitta bra odds om man vill betta på att danskarna ska ro hem ytterligare titlar.

Fnatic

Fnatic är amerikansk organisation som satsat stort på esport där de dominerande spelen än så länge är CSGO och LoL. Trots att organisationen härstammar från USA hittar vi en stor dominans av svenskar i laguppställningen för CSGO, med bland annat JW, Xizt och KRiMZ.  Men Fnatic har inte bara bra svenskar inom Counter Strike, en av de största esport-stjärnorna vi har i vårt avlånga land representerar amerikanerna i LoL: Rekkles. Som svensk kan det däremot finnas många anledningar att heja lite extra på just Fnatic. Laget återfinns mer eller mindre alltid i startlistorna i alla större mästerskap och vill man ha lite extra spänning när man tittar kan det vara värt att slänga in ett bet på laget.

NaVi (Natus Vincere)

NaVi är den största framgången inom esport från östeuropa, mer specifikt Ukraina. Namnet är en förkortning för Natus Vincere som är hämtat från latin och betyder “born to win”. Passande kan man tycka då teamet har haft stora framgångar, primärt genom stora segrar i spelen Dota 2 och CSGO. Laget som klär sig alltid i gult och svart har bland annat vunnit The International som är en av de största turneringarna i världen med en enorm prize pool. NaVi har spelat in många miljoner och med framgångarna har numera expanderat till fler spel såsom PUBG och Fortnite. Teamet har en av de starkaste organisationerna i Europa och är alltid en farlig utmanare när du letar efter intressanta spel till din bettingkupong.

Cloud9

Cloud9 är ett amerikanskt esport team som du känner igen genom lagets ljusblåa tröjor där den karaktäristiska loggan med 3 stycken snedvridna 9:or sitter på bröstet. Laget startades av Jack Etienne som också sitter som VD i bolaget bakom laget idag. Cloud9 har lag representerade i en lång rad av spel inom esport, där de största framgångarna kommit i CSGO och LoL. Med många tunga spelarnamn som representerat amerikanerna finns ett tungt arv att leva upp till. Vad sägs som att en av världens största streamers, Shroud, representerade laget under ett antal år? Med bland annat Shroud och fREAKAZOiD i laget hade Cloud9 flera framgångar inom CSGO. På senare år har vi sett två svenskar göra entré i laget: Golden och flusha. Det finns med andra ord många anledningar att titta lite extra på när Cloud9 deltar i turneringarna framöver. Skulle du likväl vilja öka spänningen en aning kanske esport betting är något för dig. Du finner de bästa spelbolagen och de bästa bonusarna på vår sajt. Vill du lära dig mer om Cloud9, läs vår fördjupade guide.

FaZe Clan

FaZe Clan är världens största organisation inom esport med miljontals fans runt om i världen. Teamet har enorma framgångar inom flera olika spel men mest noterbart är CSGO, Call of Duty och uppstickaren Fortnite. Under 2018 var man det laget som tjänade mest pengar i hela världen på Fortnite. I FaZe Clans CSGO lag hittar vi 2015 års bästa spelare, olofmeister, som också råkar vara svensk. Olofmeister har varit en del av laget sedan 2017 där han hjälpt laget till flertalet stora segrar i “majors”. Med lagets enorma fanbase och skickliga spelare tror vi på esportbets.info att FaZe Clan är ett lag att räkna med under lång tid framöver.

Team Liquid

Team Liquid är ett lag som har en lite brokig historia där, där laget idag är slutprodukten av flera sammanslagningar från tidigare esportlag. Mycket har hänt sedan starten där det största fokuset låg på StarCraft och idag har Team Liquid lag i mer eller mindre alla större och nyare spel som till exempel CSGO, LoL och PUBG. Men där man rönt absolut störst framgångar är ändå i Dota 2. Team Liquid var fullständigt dominanta i spelet under 2017 och framåt, där allt kröntes med en seger i den penningstinna turneringen The International. Laget har därav blivit lite av en publikfavorit vilket också lett till att oddsen ofta kan vara relativt låga. Team Liquid räknas ofta som ett säkert kort att spela på – vad det nu är värt när allt kommer till kritan. Trots att laget är ett av världens bästa i Dota 2, så kan matcherna alltid svänga fort. Det kan med andra ord vara en bra idé att följa deras matcher live för att eventuellt hitta ett smart spel via live betting.

Senaste nyheterna

CSGO Logo Dota 2 Logo Fortnite Logo Leauge of Legends Logo Overwatch Logo Pugb Logo